Fiatal magyar előadóművészek a Trafó januári fesztiválján

A hagyományos előadó-művészeti kereteket átlépő fiatal alkotók produkcióit vonultatja fel a Trafó Kortárs Művészetek Háza NEXTFESZT – az Y generáció című fesztiválja, amely színházi, táncos és zenei programokkal várja az érdeklődőket 2015. január 5. és 23. között.

A fesztiválon szereplő produkciók mindegyike új alkotói esztétikát képvisel. Miközben a Trafó bemutatja, hogy mit és hogyan próbálnak megváltoztatni a fiatal magyar alkotók az előadóművészetben, a fesztivál kísérőprogramjai lehetőséget kínálnak az új törekvések és azok életképességének megvitatására.

A fesztiválon mások mellett a Dollár Papa Gyermekei nevű színházi műhely Szerelem és Otthon című előadása, Vass Imre: Fájdalomtest I – II – III – IIII című performansz/workshopja, a HUPS! Crew társulat Idegen elemek című bábkoncertje és Fülöp László “there’s an elephant in every room…” című táncos produkciója várja az érdeklődőket – olvasható a Trafó közleményében.

Molnár Csaba Dekameron című táncelőadását január 9-én tűzik műsorra, másnap Dányi Viktória, Vadas Tamara és Molnár Csaba Nyúzzatok meg című koreográfiájára, valamint Czitrom Ádám & Porteleki Áron unplugged koncertjére ülhetnek be a nézők. Január 13-án és 14-én két táncelőadás szerepel a programban: a Hodworks Pirkad és a Radioballet A szerelem természete című produkciója. Bemutatják a STEREO Akt színházi produkciós műhely Felülről az ibolyát című előadását is. A fesztivál a Táp Színház, a Trafó, a Füge Produkció és Fekete Ádám közös előadásával, a Csoportkép oroszlán nélkül (természetes fényben) című színházi produkcióval zárul.

A programsorozat ideje alatt a Trafó kávézójában találkozhat a közönség Simkó Beatrix és Dömölky Dániel interaktív hanginstallációjával, a Trafó Galériában pedig Kis Róka Csaba Weltschmerz című kiállítása lesz látható.

január 5. Dollár Papa Gyermekei: Szerelem – a Család trilógia első része (színház)
Vass Imre: F á j d a l o m t e s t I – II – III – IIII(performansz/workshop)
január 6. HUPS! Crew: Idegen elemek (bábkoncert)
január 7. Fülöp László: There is an elephant in every room (tánc)
január 9. Molnár Csaba: Dekameron (tánc)
január 10. Dányi-Molnár-Vadas: Nyúzzatok meg (tánc)
Czitrom Ádám & Porteleki Áron (koncert)
január 12. Dollár Papa Gyermekei: Otthon – a Család trilógia második része (színház)
Vass Imre: F á j d a l o m t e s t I – II – III – IIII (performansz/ workshop)
január 13. Hodworks: Pirkad (tánc)
január 14. Radioballet: A szerelem természete (tánc)
január 15-16. STEREO Akt: Felülről az ibolyát (színház)
január 22-23. Táp Színház – Fekete Ádám: Csoportkép oroszlán nélkül (természetes fényben) (színház, Premier!)

A kávézóban pedig  szembetalálkozhatsz Simkó Beatrix & Dömölky Dániel Hangbank című interaktív, helyspecifikus üzenetrögzítőjével.

A Trafó Galériában Kis Róka Csaba Weltschmerz című kiállítása látható.

MTI / Trafó