Erzsébet parki sétára hív a Sisi Baráti Kör

sissyKét alkalommal, május 11-én és június 8-án az Erzsébet parkkal ismerkedhetnek az érdeklődők a Sisi Baráti Kör szervezésében. Az első találkozón Budapesten vetítéssel egybekötött előadást hallhatnak, míg a júniusin a valóságban is bejárhatják Gödöllő e kedvelt pihenőhelyét.

Az ország első Erzsébet parkjába, tavaszi sétára hívják és várják a természet kedvelőit, június 8-án szombaton 14 órára. A koronázási hétvégéhez kapcsolódva, dr. Krassay László erdőmérnök beszél majd a park történetéről a látható növényritkaságokról, köztük az országban egyedülálló, 1898-ban nem sokkal a királyné halála után telepített híres krími hárfasorról. Természetesen megnézik a világ első egész alakos Erzsébet szobrát, aminek avatásán az özvegy Ferenc József és lányai is jelen voltak, illetve, a Grassalkovich II. Antal által emelt barokk kálváriát.

A Sisi Baráti Kör által  a gödöllői Erzsébet parkban június 8-án, szombaton 14 órakor tartandó programon a részvétel ingyenes. Az Erzsébet parki séta előtt, május 11-én, szombaton délurán 14 órától, Budapesten, az Eötvös utca 10. szám alatt dr. Krassay László tart sok fotóval kísért előadást, az Erzsébet park történetéről. A részvétel ezen az összejövetelen is ingyenes. (ÖS)