Medvesi Fotós Maraton Nógrádban és a Felvidéken

Medvesi Fotós Maraton

A Novohrad – Nógrád Geopark és a Karancs – Medves Természetvédelmi Alapítvány idén is megrendezi a tavaly nagy sikert aratott Medvesi Fotós Maraton elnevezésű eseményt.

2014. október 11-12-én kerül megrendezésre a világ első határon átnyúló geoparkjában a Medvesi Fotós Maraton. A szervezők 48 órán keresztül biztosítanak programokat a résztvevőknek annak érdekében, hogy megismerjék, felfedezzék ennek a kevéssé ismert, ugyanakkor változatos, természeti értékekben gazdag tájnak, a Medves-vidékének az értékeit. A program részeként éjszakai fotózásra is lehetőségük nyílik a részvevőknek, mely során a rendezők kivilágítják a középkori várromokat.

A regisztrált fotósok mindkét napon ingyenesen utazhatnak az irányonként napi négy alkalommal, erre a hétvégére biztosított autóbuszjáratokon, de vasárnap az érdeklődők is igénybe vehetik a Salgóbánya-Eresztvény-Fülek-Ajnácskő útvonalon közlekedő buszokat egy euróért vagy 300 forintért.

A fotósok a táj mellett hagyományőrző csoportokat fényképezhetnek történelmi környezetben a füleki várban, a salgói várban csillogó páncélba öltözött vitézek várják az alkotókat, akik megörökíthetik a napfelkeltéket, naplementéket vagy az éjszakára kivilágított várakat is, több helyszínen madarakat fotózhatnak és dolgozhatnak a vadasparkban is.

Salgó várában a fotósok mellett a helyi érdeklődők is találkozhatnak vasárnap a várba költöző kovácsmesterrel és a Börzsönyi Nehézgyalogság hagyományőrzőivel.

További információk a programról:
honlap: www.fotosmaraton.hu
Facebook: www.facebook.com/MedvesiFotosMaraton
blog: www.medvesifotosmaraton.blogspot.hu