Márton-napi rendezvény a Vajdahunyadvárban

Toronylátogatás, vártörténeti séta és borászati tárlatvezetés is várja ma az érdeklődőket a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Márton-napi őszbúcsúztató mulatságán Budapesten.

A látogatók megtekinthetik a Hunyad-pince borászati gyűjteményét és az Apostolok tornyát, valamint szakmai vezetéssel A pásztorok világa című új időszaki kiállítást. A programokat hagyományőrző játszó- és táncház, gyermekelőadások, kézműves foglalkozások, libasimogató és Márton-napi totó színesíti, az egész napos rendezvényt töklámpások felvonulása zárja. A programok belépőjeggyel látogathatók.

A Múzeumok őszi fesztiválja részeként a gyerekek bekapcsolódhatnak A Nagy Rajzolás alkotóműhelyébe is, ahol “Rajzold le a Vajdahunyadvár világát!” címmel megmutathatják, mi jut eszükbe a múzeumnak otthont adó Vajdahunyadvár épületéről.

A budapesti Vajdahunyadvár területén vasárnap estig tartó ingyenes Márton-napi hagyományőrző fesztiválon a látogatók többek között libalevest, libakását, libakocsonyát és füstölt libamellet, a Borudvarban, a Pálinkateraszon és a Sörkertben pedig magyar termelői italokat kóstolhatnak. A Kultúra Főutcájának elnevezett területen színi társulatok előadásai, könyvkiadók és kézművesek, a bolhapiacon régiségek várják az érdeklődőket. A gyerekek különböző kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, emellett élő népzene és kézműves vásár is szerepel a programkínálatban.

mti