Csoportos házasságkötés is lesz az egy hétig tartó gyömrői romantikaünnepen

rügyEzen a héten minden a romantikáról szól Gyömrőn, ahol ingyenes programok és kreatív ötletek sokaságával igyekeznek a kisváros vendéglátói és szállásadói fellendíteni a gazdasági válság miatt megcsappant forgalmukat. A romantikus helyszínekben bővelkedő településen az önkormányzat jóvoltából szombaton csoportos házasságkötésre is sor kerül.

A példás összefogással szervezett egyhetes romantikaünnep ötletét Gyömrő meghitt helyszínei adták, de a szervezők – hagyományteremtő szándékkal – azt is szeretnék bebizonyítani, hogy Valentin-napon kívül is lehet, sőt érdemes szívet melengető programokat tartani, akár egy héten át – mondta Gyenes Levente (Gyömrő 2000 Kör) polgármester.

A Pest megyei kisváros közepén fekvő 100 hektáros ősfás park, az abban lévő két tó, a díszkandeláberekkel megvilágított erdei sétányok, vagy a Teleki-kastély, mind-mind romantikázásra csábítanak, így majdnem természetes volt, hogy a helyiek kihasználják ezeket a lehetőségeket. A romantikaünnepet Shakespeare Júliája névnapjának hetére, a május 20-26. közötti napokra időzítették, amikor reményeik szerint nemcsak a határokon belülről érkeznek majd vendégek – mondta el a polgármester.

A “szívhez szóló” programok közül külön említést érdemel a Villa Gyömrő teraszán sorra kerülő erkélyjelenet-verseny, amelynek győztese római vakációra utazhat, de a városközponti tavon történő lampionos csónakázás is bizonyára sokak tetszését elnyeri majd.

A Művészeti Központban előadják a Rómeó és Júliát, míg a darab filmfeldolgozását a Békebeli Sörkertben vetítik. A tájház, a Teleki-kastély és a tavak között konflisok csábítják kocsikázásra a fesztivál résztvevőit, akik úszógyertyákat bocsáthatnak a vízre a tavak stégjéről, vagy pokrócra ülve piknikezhetnek a kastély közelében. Vásárlásra is lesz alkalom a Villa Gyömrő udvarában kialakított “sikátorpiacon”, aki pedig elfárad, kisvonattal járhatja be Gyömrő legszebb zugait.

A hét “megkoronázásaként” szombaton csoportos esküvőt tartanak a városban, a házasuló párok a hivatalos eljárás költségeit egy pezsgős koccintással ajándékba kapják az önkormányzattól – mondta Gyenes Levente.

Bővebb információ a www.romantikaunnep.hu honlapon található. (MTI)