Alacsonyan repülő autók Tökölön

A Fast & Furious filmsorozat első része a megjelenésekor alaposan felkavarta a közvéleményt. Miután lecsillapodtak a kedélyek, a sorozat többi tagját nem kísérte ekkora sajtóvisszhang, valószínűleg azért, mert ekkor már mindenki tudta, mire számíthat, ha jegyet vesz a filmre.

A főszereplőt alakító Paul Walker, aki a valóságban is legalább annyira imádta az autókat, mint Brian O’Conner szerepében, tavaly november 30-án elhunyt. Autóbalesetben, utasként. Ez a szerencsétlenség újra köztudatba hozta Fast & Furious filmeket, és emiatt a viták is visszatértek. A sorozat kedvelői a látványos effekteket hozták fel érvként, míg a kritikusok a fizika törvényszerűségeinek teljes hiányát. Az egyik sokat kritizált jelenet, amikor az autók az utcákon folyamatosan gyorsítva versenyeznek egy olyan tökéletesen egyenes aszfaltcsíkon, amely hossza a valóságban már inkább leszállópályára emlékeztet, mint közútra. Ezt a valóságban nyilvánvalóan lehetetlen megtenni.

The Fast And The Furious 2
Vagy mégsem? Aki szeretné a saját szemével látni, nincs más dolga, mint kimenni a tököli repülőtérre április 12. és 13. között a Sebesség Fesztiválra. A hosszú egyenesekben lejátszódó párbajok a Gyorsulási Futam OB és a Red Sun Fest gyorsulási versenyek segítségével kelnek életre, a mindent beborító gumifüstöt pedig a King of Europe EB, Queen of Europe EB és a Drifted OB driftversenyek résztvevői biztosítják. A higgadtabbaknak is megéri elmenni: a Fritzenfest, a Red Sun Fest és az országos Peugeot-Citroën találkozók között válogathatnak. A tuning megszállottjai a Carstyling autós szépségversenyen találhatják meg a kedvenceiket, a legbátrabbak pedig akár drift taxira is jelentkezhetnek. Aki pedig nem szereti sokat mozgatni a fejét, a versenyeket nem csak 1:1 méretarányban rendezik meg, az RC autók is vérre menő küzdelmet folytatnak majd.

Természetesen itt a fizika törvényei is jelen lesznek, ezért lesz ez sokkal látványosabb és hihetetlenebb, mint a moziban ülve…