Kulturális és turisztikai napok a szabolcsi Tiszabercelen

Kulturális és turisztikai napok a szabolcsi TiszabercelenTisza-parti ultipartival, ifjúsági és nyugdíjastalálkozókkal, romanappal, valamint a hagyományos halászléfőző-fesztivállal várják az érdeklődőket augusztus 3. és 10. között a 14. Tiszaberceli Kulturális és Turisztikai Napokra.

A Rétköz nyugati részén fekvő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településre hívogató eseménysorozat szombaton egy nagyszabású ultipartival veszi kezdetét a Tisza partján, vasárnap pedig az Ibrányért Amatőr Színtársulat mutatja be A padlás című színdarabot – olvasható az önkormányzat honlapján.

Augusztus 6-án romanapot tartanak, amelyet csütörtökön regionális nyugdíjas, majd pénteken ifjúsági találkozó követ. Utóbbi programsorozat keretében zenei fellépők, este pedig diszkó szórakoztatja a közönséget.

Az esemény fő programja az augusztus 10-én megtartandó halászléfőző-fesztivál lesz, amelyen a csapatok különböző receptek alapján elkészített halászleveket, nyárson sütött halat, halpaprikást tálalnak a közönség elé. A halászlevet szakértőkből álló zsűri kóstolja meg, a legjobb ételeket díjazzák is.

Az egész nap tartó kulturális programon színpadra lépnek zenei előadók, tánccsoportok, késő este pedig tűzijáték és gáti bál zárja a fesztivált Tiszabercelen.

mti / tiszabercel.hu