Komáromi Aranyhal Fesztivál

aranyhal-fesztival-komaromAranyhal Fesztivált rendeznek május 5-én Komáromban a WF Szabadidőparkban. Horgászversennyel, halsimogatóval, állatbemutatóval és egész napos kirakodóvásárral várják az érdeklődőket. Az ingyenes egész napos rendezvénnyel a szervezők nem titkolt célja, hogy a családokat kicsábítsa a vízpartra, a szabadba, hogy a hazai vízi élővilágot megismertesse és megszerettesse a gyerekekkel.

A természeti értékek, a közös családi programok, a kívánságokat teljesítő aranyhal legenda, a hazai hal fauna és horgászat témáit összefűző fesztivál különleges élményt ígér mindenkinek.

Az Aranyhal fesztivál központi programja lesz, amikor a „Kifogtam az aranyhalat” témájú rajzverseny nyertesei bedobhatnak egy-egy „igazi”aranyhalat a tóba és kívánhatnak hármat.

A WF Park történetében első nyilvános haltelepítés során lehetőség kínálkozik kicsiknek és nagyoknak, hogy testközelből is megismerkedjenek a hazai édesvízi halakkal a halbemutató és halsimogató programok keretében.

A rendezvény a WF Aranyhal Horgászversennyel veszi kezdetét, melynek résztvevőit Aranyhal fokozattal tünteti ki és megjutalmazza azokat a szerencsés horgászokat, akiknek sikerül horogra akasztani a tavalyi Aranyhal Fesztivál alkalmával a tóba dobott három aranyszínű koi ponty valamelyikét. A legtöbb halat kifogók pedig értékes díjakat nyerhetnek.

A délután a néptánc és népzene jegyében telik majd. Az ingyenes családi programot a kézműves kirakodóvásár, a hamisítatlan puskaporosi halászlé, zenés gyerekprogramok, rajzkiállítás, és egész napos KÍVÁNSÁGMŰSOR teszi igazán kellemessé.

Info: www.wfpark.hu.