Hóbagoly Mesefesztivál: Kétnapos minőségi kulturális szórakozás Pécsett

Pécs talán legizgalmasabb programhelyszínén, a Zsolnay Kulturális Negyedben indul útjára  a Hóbagoly Mesefesztivál, mellyel – akárcsak a közkedvelt Szamárfül Fesztivállal – főképpen a családokat szeretnénk megszólítani advent idején. Több mint hetven programmal tizenhét helyszínen várják a legkisebbeket és szüleiket december 6-ás és 7-én a baranyai megyeszékhelyen.

2014. december 6–7.

A Hóbagoly Fesztiválon a mesék, a mesehősök és a képzelet varázslatos világába hívják a legkisebbeket és szüleiket. Bemutatkoznak többek között a hazai gyermekkönyvkiadók, mesekönyv-illusztrátorok, ismert színészek, zenészek szórakoztatják az érdeklődőket, miközben az egyik helyszínen reggeltől estig szól a mese és a zene.

A fesztivál segítségével szeretnék ráirányítani a figyelmet többek között a könyvekre, az olvasásra, a mesélés és a zenehallgatás élményére, emellett a sok, kreativitást igénylő foglalkozással a szabadidő aktív és családcentrikus eltöltéséhez igyekeznek kedvet csinálni.

A szervezők célja, hogy a legkisebbek visszataláljanak a hagyományos, jól bevált szabadidős elfoglaltságokhoz, és hogy minőségi kulturális szórakozáshoz jussanak. Mind a hetven program ingyenes lesz, így a legszegényebb réteg sem marad programok nélkül.

A kétnapos rendezvényen, amelynek házigazdája Lackfi János lesz, többek között a Kaláka együttes, Szalóki Ági és Bíró Eszter, valamint Dolák-Saly Róbert ad gyermekkoncertet, de ellátogat a rendezvényre Rutkai Bori és Varró Dániel is. Lackfi János többek között a Sajtkukacz zenekar koncertjén lép fel, emellett könyvszakmai beszélgetéseken vesz részt.

Márta István, a kulturális negyedet üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő Nkft. ügyvezetője kiemelte, hogy a fesztiválon fontos szerepet kapnak a karácsonyt és a téli ünnepkört bemutató előadások, a kicsik megismerkedhetnek a tradicionális népszokásokkal, és egyházi mesemondókat is hallhatnak a rendezvényen, amelyen még Süsü, a sárkány közel kétméteres másával is fényképezkedhetnek.

További információ:

https://www.facebook.com/hobagolyfesztival

Programok: http://www.iranypecs.hu/hu/hirek/hobagoly-mesefesztival.html