Kaleidoscopio Italia fesztivál Budapesten

Kaleidoscopio Italia fesztiválOlasz gasztronómiai, divat-, turisztikai és egyéb cégek, szervezetek, kulturális intézmények mutatják be változatos programokkal a mai olasz identitás különböző aspektusait péntektől vasárnapig a Kaleidoscopio Italia fesztiválon a budapesti Olasz Intézetben.

2013.10.18-20.

A 2013-as magyar-olasz kulturális évad keretében minden alkalmat megragadunk arra, hogy bemutassuk, miként néz ki a “Sistema Italia”, az a jellegzetesen olasz gondolkodásmód, amelyben a kultúra, a kreativitás és a gazdaság szorosan összefonódik – mondta Olaszország magyarországi nagykövete a rendezvény pénteki sajtótájékoztatóján.

Maria Assunta Accili hozzátette: úgy gondolták, mindezt jelenítsék meg maguk a kulturális intézmények, vállalatok, szervezetek az Olasz Intézetben, ahol egymás mellett mutatkoznak be standjaikon.

Gina Giannotti, a budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatója kiemelte: az olasz identitás különböző arcait, a mai olasz kultúrát, gasztronómiát, divatot, dizájnt és ipart filmvetítéseken, gasztronómiai kóstolókon, autós szimulátorokon és számos egyéb programon keresztül ismerheti meg jobban a magyar közönség.

Az intézet aulájának közepét három napra egy újragondolt ikonikus olasz termék, a Fiat 500L egy példánya foglalja el, míg a Bródy Sándor utcai épület előtt a Budapesti Vespa Klub tart motoros találkozót. Külön standokon mutatkoznak be a hazai egyetemek olasz tanszékei, valamint egyéb, olasz kapcsolatokkal bíró kulturális és oktatási intézmények.

Az érdeklődők autós szimulátorokon próbálhatják ki, milyen élmény egy Ferrarit vezetni, az olaszul tudókat filmvetítések, a nyelvet még nem beszélőket minikurzusok várják. Külön programok szólnak a gyerekeknek, és az intézet számos gasztronómiai bemutatónak, főzőtanfolyamnak ad otthont.

Az Olasz Nyelv Hete nemzetközi rendezvénysorozat keretében megtartott fesztiválon bemutatkozik a Magyarországon jelen lévő több mint kétezer olasz vállalat közül szinte valamennyi jelentősebb cég vagy annak képviselete.

mti