II. Humorfesztivál a Thália Színházban

Második alkalommal rendezik meg az idén a Humorfesztivált a Thália Színházban február 5. és 9. között. A Nagymező utcai teátrum ez alkalommal 13 előadásnak ad otthont.

A program ismét színes: kabaré, bohózat, komédia, tragikomédia és stand-up is várja a nézőket. A Humorfesztivál keretében a nagyszínpadon a Győri Nemzeti Színház Martin McDonagh A kripli című darabjával mutatkozik be. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata Alekszandr Szuhovo-Kobilin Tarelkin halála című művét hozza el, míg a TÁP Színház Osztrovszkij Jövedelmező állás, a székesfehérvári Vörösmarty Színház Rideg Tamás Indul a bakterház című művével érkezik.

Versenyen kívül szintén a nagyszínpadon látható a Thália Színház 2013 őszén bemutatott produkciója, a Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban, Réthly Attila rendezésében.

A Mikroszínpadon ez alkalommal a Dumaszínház Dumaszvingház, Laár András Mi hülyeség, mi nem az?, Méhes Csaba A pisztráng – pácban, körettel és Aranyosi Péter Négybetűs szavak című produkciója osztozik.

Az Új Stúdióban, illetve az Arizona Stúdióban a Szakkör elnevezésű független színházi alkotócsoport Művház című színházi sorozatát, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház Hét randi, Kőhalmi Zoltán Én, Kőhalmi Zoltán és Mogács Dániel Rohan(d)ó élet című előadását láthatja a közönség.

A fesztivál keretében az idén is rendeznek szakmai beszélgetéseket, ahol az előadások alkotóival találkozhatnak az érdeklődők, és ismét öttagú zsűri fogja értékelni a produkciókat több kategóriában.

A részletes program a Thália Színház honlapjáról.

thalia humorfesztival