Ezerötszáz táncos a III. Connector Táncfesztiválon

Ezerötszáz táncost várnak a III. Connector Táncfesztiválra Veszprémbe, a seregszemlét március első hétvégéjén rendezik meg.


Március 1-2

A Barbarics Zsófia, Böhm Nóra, Rompos Bernadett és Szoboszlai Judit által szervezett nemzetközi fesztiválon 70 csoport, 1500 tehetséges táncos vesz részt 300 koreográfiával. Nevezések nem csak Magyarországról, hanem Szerbiából, Szlovákiából, Lengyelországból is érkeztek. A  verseny három szinten zajlik: amatőr, hobbi és professzionális táncosok mérik össze tudásukat. A résztvevők összesen 12 stílust jelenítenek meg, lesz például modern és kortárs, valamint művészi tánc, klasszikus balett, társas tánc, hastánc és diszkótánc is. A zsűri Lakatos János, a Magyar Táncművészeti Főiskola mestertanára, nívódíjas koreográfus vezetésével a fődíjak mellett 24 különdíjat is kioszt.

A Connector Táncfesztivál célja, hogy egyszerre biztosítson bemutatkozási lehetőséget olyan táncstílusoknak, amelyek amúgy ritkán találkoznak össze. Az elnevezés a stílusok különbözőségén kívül utal még arra, hogy a rendezvény egyszerre célozza meg az amatőr és profi táncosokat.

A fesztivál szervezői másodszor rendezik meg Csatlakozz rá a Balatonra! címmel Balatonalmádiban július 3. és 6. között a profiknak és amatőröknek is tánckurzusukat. Ezt a zsűri tagjai, Nikola Oreskovic, Lakatos János, Mikes Anna és Fazekas Róbert vezetik, jelentkezni még lehet rá.

mti