Európai Piknik a Füvészkertben

Európai Piknikre várják az érdeklődő fiatalokat, családokat május 24-én az ELTE Füvészkertben. Az Európai Piknik ingyenes program nemzetközi ifjúsági lehetőségekre és az európai parlamenti választásokra hívja fel a figyelmet – közölte a felsőoktatási intézmény.

A rendezvény apropója az európai választások, Magyarország EU-s csatlakozásának 10. évfordulója és az Erasmus+ program indulása. A látogatóknak interaktív foglalkozások, workshopok keretében lehetőségük nyílik közelebbről is megismerkedni az EU-val, a nemzetközi ifjúsági munkával, de lesz Romani Platni kóstoló, ökodizájn műhely, és Mary PopKids koncert is.

A gazdag programkínálat részeként európai játszótér, gyerekprogramok, nyereményjátékok, EU-s tájékoztató standok is szórakoztatják a látogatókat.

Az esemény alkalmat teremt a hazai és nemzetközi ifjúsági munka eredményeinek bemutatására, a fiatalokat érintő európai uniós pályázati lehetőségek megismerésére, valamint a találkozásra a fiatalok és az ifjúsági szervezetek között.

A piknik megvalósítója a Europe Direct – Budapest, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet Erasmus+ Ifjúsági Programiroda és az Eurodesk Magyarország – olvasható az ELTE közleményében. (MTI)