Egymásnak estek a gitárosok Barcikán

Kazincbarcika nem a világ közepe, de innen sem kell messzire menni, ha kikapcsolódásra, egy jó koncertre vágyik az ember: a Pedró blueskocsma kéthetente élő blueskoncerttel várja a közönséget. Július 19-én például gitárpárbajt rendeztek.

A gitárpárbaj, a nevével ellentétben, inkább gitárosok közti ismerkedés volt. 10 fellépő vett részt az eseményen, s szinte mindegyik versenyző más stílust, hangzást képviselt. Jazz-, rock-, blues-, metálgitárosok játszottak egymás után a színpadon. Aki eljött, biztosan talált az ízlésének megfelelő produkciót.

A kis koncertek, melyekben a zenészek általában 3 dalt játszottak el, már délután öt órakor elkezdődtek. A szervezők kicsit ki is csúsztak az időből. Este kilenc óráig kaptak engedélyt a koncertekre, azonban Maczó Henrik és együttese olyan jó hangulatot varázsolt, hogy észre sem vettük, és máris fél 10 lett, amikor is abba kellett hagyni a „zajongást”. Mindenki nagyon sajnálta, hogy így ért véget a koncert, de reméljük, lesz még alkalmunk hallani őket egy másik alakalommal is.

pedro2

Az est végén eredményhirdetést tartottak, ahol nem csak a fellépők, hanem a közönség is nyereményekkel távozott. A gitárpárbaj nyertese, Hanyu Richárd 20 órás stúdióhasználatot nyert Tolcsvay Béla budapesti stúdiójába. A második helyezett, a Maczó Henrik Blues Trió 10 órát tölthet el ugyanabban a stúdióban; a harmadik Vattai Gyula lett, aki 10 000 Ft-ot vihetett haza. Minden fellépő 5000 Ft értékben ingyen fogyaszthat a Pedró blues kocsmában.

A verseny olyan jónak bizonyult, hogy a közönség soraiból is kedvet kaptak a fellépésre. Ádám Sándor megmutatta nekünk, hogyan lehet igazán mosolyra deríteni a közönséget, akik vele együtt énekelték, hogy „a börtön ablakába soha nem süt be a nap”.

One comment