Budaörs Fesztivál utcabállal és koncertekkel

Utcabállal, kiállításokkal és koncertekkel is várják az érdeklődőket 11 helyszínen 510 fellépővel május 7. és 11. között az ingyenes Budaörs Fesztiválon.

A fesztivál nyitó napján a Kürt Rendezvényközpontban Babos Gyula, László Attila és Tátrai Tibor Liszt-díjas gitárművészek lépnek fel. Május 8-án a Budapest Voices ad koncertet a Városházán, itt látható Várhegyi István fotókiállítása, valamint Ázbej Kristóf képzőművész és Hajdu Bence tárlata is. A Posta kertben Pion István, Simon Márton, Závada Péter slam poetry estje szórakoztatja az érdeklődőket.

Másnap a Zichy-major ad otthont Mikó F. László képzőművész kiállítás-megnyitójának, a Városi Ifjúsági Klubban az elmúlt évek sikeres rövid filmjeiből vetítenek, az Evangélikus templomban Kárászy Szilvia ad harangjáték koncertet, a Posta kertben a Crazy Daisy Jug Band, a Sportcsarnokban a Budapest Bár lép fel – közölték a szervezők.

A Budaörs Fesztivál szabadtéri napján gyerekprogramok sokaságával várják a családokat. Május 10-én többek között Kaláka-koncert, a Budaörsi Kutyás-Lovas Egyesület bemutatója, népi játékok, a Városi Régészeti Múzeum ügyességi játékai, angol nyelvű gyerekfoglalkozás, kézműves bemutatók, a Felhőjárók Mozdulatszínház műsora és mazsorettes felvonulás szerepel a programban. Fellép mások mellett a Budaörs Néptánc együttes, a Kollektív Alternatív Zeneműhely, Péterfy Bori és a Love Band.

Május 11-én a Sportcsarnokban Beethoven IX. szimfóniáját adja elő a VIVART Budaörsi Sinfonietta, vezényel Török Géza Liszt-díjas karmester. Az Adler Kávéházban Bonyár Judit sanzonestje, a Templom téren a Walla Fanni & Balla Gergő duó várja a közönséget dzsessz és blues feldolgozásokkal. (MTI)