Csók Palya Beával és Péterfy Borival

Folytatódik a Művészetek Palotája (Müpa) új összművészeti sorozata, a Bábel-est. December 6-án szombaton Csók címmel rendeznek műsort, fellép a Csókolom zenekar, Palya Bea és Szamosi Judit Társulata, lesz film, költészet, és az egészet műsorvezetőként Péterfy Bori fogja össze.

A Bábel-esteken a Fesztivál Színházban együtt lép színpadra a jól ismert előadó, a tehetséges fiatal alkotó a kulturális színtér alternatív, progresszív művészeivel. December 6-án a csók témájára fókuszál az est.

A Csókolom énekesnője, Ujj Zsuzsi színpadi jelenlétének és dalszövegeinek Palya Bea személyisége és a Nő című lemezről kiválasztott dalok lesznek az ellenpontjai. A mozgás nyelvén vall a csókról Szamosi Judit, aki az idei SzólóDuó Nemzetközi Táncfesztiválon közönségdíjat nyert Mi ketten vagyunk című darabjával árnyalja a képet. Fellép a fiatal költőnemzedék egyik legeredetibb lírikusa, a Noir című debütáló kötetével sikert arató Pallag Zoltán is.

Filmpremiert is tartanak: Jeli András és Lukács Dávid erre az alkalomra készített művében gyerekek mondják el véleményüket a csókról.

Az est moderátora a színésznőként és énekesnőként is kedvelt Péterfy Bori lesz. “Nagyon szeretem az interakciót a közönséggel. Koncertjeimen is mindig kimegyek a nézők közé, rájuk ugrom, megszólítom őket. Ezért gondolom, hogy nem lesz teljesen idegen tőlem a műsorvezetés” – mondta Péterfy Bori.

MTI