Amatőr filmesek nevezését várják a Bujtor István Filmfesztiválra

bujtorA Latinovits Zoltán Művelődési Ház, Balatonszemes Önkormányzata és Latinovits Zoltán Alapítványa, a Magyar Versmondók Egyesülete Bujtor István emlékére filmfesztivált rendez független/amatőr filmes alkotók, alkotóközösségek számára 2013. augusztus 19-20. között Balatonszemesen, a Nyár-marasztó rendezvénysorozat keretében.

A fesztivál célja: emléket állítani a közelmúltban elhunyt Bujtor Istvánnak.

Nevezni lehet:

A) Olyan kisjátékfilmek alkotására és bemutatására szólítjuk fel a független filmes alkotókat, alkotóközösségeket, amelyek Bujtor István szellemi örökségét vállalva elsősorban a vidámság, a könnyedség és a humor jegyében készülnek, mivel a sokoldalú művész munkásságából ezt a szegmenset szeretnénk elsősorban kiemelni.

B) Versfilmmel, amelynek témája a költészet, a vers – versek, költői életművek bemutatása filmes formanyelven, illetve eszközökkel.

C) Szabadon választott műfajú és tematikáju filmekkel.

A fesztivál ideje alatt a Balatonszemesi Kertmoziban, illetve a fesztivál helyszínén, a Bujdosó pince különtermében folyamatosan Bujtor- és Latinovits-filmeket vetítenek.

A benevezett alkotások automatikusan részt vesznek a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivál filmetűd versenykategóriájában is.

Forrás: http://www.latinovitsmuvhaz.hu/