Már épül a szabadtéri nézőtere a Dóm téren

dómtér1A színpad összeszerelése után most a négyezer férőhelyes mobil nézőteret építik a szakemberek a Dóm téren. Öt hét múlva, július 5-én megkezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok 82. évada. Június 21-én indulnak a próbák a Szegedi Nemzeti Színházban, majd 27-én a Dóm teret is birtokba veszik a színészek.

A Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri programjában az idén 6 produkció összesen 14 előadását láthatják majd az érdeklődők. A csillagfödeles színház idei nyitóprodukcióját, Jakobi Viktor Leányvárás című operettjét július 5-én láthatják először a nézők.

A július három alkalommal színre kerülő produkcióban olyan ismert színészek lépnek a Dóm tér deszkáira, mint Schell Judit, Bordás Barbara, Nagy Ervin, Szombathy Gyula, Ujlaki Dénes és Kocsis Gergő, valamint 24 táncos és 40 énekkari tag is gazdagítja a rangos szereplőgárdát.

Az eredetileg meghirdetett műsortervhez képest az elmúlt hetekben változás történt: a kínai Kung-fu legenda című táncos produkció helyett George Gershwin Porgy & Bess című operája kerül a Dóm téri színpadra augusztus 9-én és 10-én. Változás még, hogy a Verdi-Wagner Gála átkerült a szokásos ajándékkoncert műsorába, és a gála helyett Az operaház fantomja musical-koncert változatát láthatja a szabadtéri közönsége a Madách Színház előadásába július 13-án.

Minden bizonnyal az idei szabadtéri egyik sokak által várt produkciója lesz a 2005-ben a Dóm téren is hatalmas sikerrel bemutatott Rómeó és Júlia szerzőjének, Gerard Presgurvic-nak legújabb musicalje, az Elfújt a szél. Az évad Magyarországi szabadtéri ősbemutatóját július 26-án, majd azt követően három estén is láthatja majd először a szegedi közönség.

Minden idők legsikeresebb mozijává és legnépszerűbb irodalmi alkotásává kiáltották ki nemrég az Elfújta a szél című opuszt. Scarlett O’Hara története a szerelmi szál mellett élénk képet fest az amerikai polgárháborúról valamint észak és dél harcáról is. A musicalt – melyet először 2003-ban mutattak be Párizsban, nagy sikerrel – a Budapesti Operettszínházzal közösen állítja színpadra a szegedi fesztivál.

Az évad zárásaként pedig, a 30 éves jubileumát ünneplő István, a király nemzeti rockoperát láthatja a közönség, augusztus 16-án, 17-én és 20-án. A darab idén formabontó koncepcióban és élő zenekarral kerül a Dóm tér színpadára. (ÖS)

dómtér2