Állatszeretet fesztivál 2015

Idén is megrendezésre kerül az Állatszeretet Fesztivál, október 1-től 6-ig a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az eseménysorozat az állatok világnapja köré épül, amit világszerte október 4-én, az állatok védőszentjeként számon tartott Assisi Szent Ferenc napján tartanak.

A hatnapos rendezvény számos látnivalót, ismeretterjesztő és szórakoztató programot rejt magába, amit egyetlen állat- és növénybarát sem hagyhat ki.

Több szervezet és szövetség fog bemutatkozni, amelyek érdekes történetekkel várják a közönséget a fajmegőrzésről, a felelős állattartásról, a természet- és madárvédelemről. Mentett állatokkal is lehet találkozni, az érdeklődők készíthetnek madáretetőt és lesz teleszkópos madármegfigyelés is. Kreatív kézműves stand, ismeretterjesztő foglalkozás, fajáték készítés és játszóház várja a kisebbeket.

Csak két napon, október 3-án és 4-én bonsai növényekben gyönyörködhetnek a látogatók, emellett szakmai tanácsadás és bemutató is várja a bonsai szerelemeseit.

A fenti programokon túl lesz fóka show, elefántiskola, pelikánetetés, koala bemutató és további számos előadás az Állatkert sztárjaival a “Légy ott!” program keretében. A Varázshegy is nyitva lesz a látogatók előtt, ahol “Állatok akcióban” állatbemutatón, 3D mozin, rája etetésen és további színes programon vehetnek részt az érdeklődők.

Helyszín: Fővárosi Állat- és Növénykert

A programokról bővebben itt

Forrás: port.hu