A Föld napja Fesztivál az állatkertben

föld-fesztiválMadármentő bemutató, természetvédelmi vetélkedő és számos program várja szombattól szerdáig a látogatókat a Föld fesztivál keretében a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

A fesztivál valamennyi napján változatos programokat kínálnak az apróbb és nagyobb érdeklődőknek. Bemutatják például az állatkert madármentő tevékenységét, lesz óvodásoknak, iskolásoknak és családoknak szervezett természetvédelmi vetélkedő, sőt, aki akar, még az állatkerti növényültetésbe is besegíthet.

Számos partnerszervezet is bemutatkozik a rendezvényen. Egy-egy standdal ott lesz többek között a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a WWF Magyarország, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága, az Országos Erdészeti Egyesület is. Lesz öko-játszóház, illetve megújulóenergia-bemutató is.

A sokféle program mellett rengeteg állatkölyköt és fiókát is láthatnak a látogatók. A legnagyobb sztárok kétségkívül a kéthónapos oroszlánkölykök, valamint Asha, a velük csaknem egyidős elefántborjú. De a gazelláknál, a lajhároknál, a kuszkuszoknál, a jávai languroknál és még sok más állatnál is volt szaporulat a közelmúltban, így ezeket a jövevényeket is megtekinthetik a vendégek.

Foldfesztival_A1_Plakat_Screen_584x826

mti / fotó: utazas.sk