3. Paloznaki Jazz és Bor Piknik

A Paloznaki Jazz és Bor Piknik a Balaton-felvidék különleges programja, a minőséget képviselő, elsősorban a középkorosztályt megszólító rendezvény hiánypótló törekvés.

Paloznak a Balaton északi partjának egyre többek által ismert kincse: mivel nem a parton van, kisebb az átmenő forgalom, így megőrizte rejtett szépségeit és érintetlenségét. A falu központja a Paloznaki Tájház, melynek udvarán a település minden jelentős eseményére sor kerül, így a rendezvény egyik (kis) színpada is a Tájház udvarán kap helyet, a másik színpadnak pedig a – szintén központi helyszínnek számító – műfüves focipálya.

A program gerincét a hazai jazz élet legkiválóbb előadói mellett nemzetközi sztárokat is felvonultató zenekarok koncertjei jelentik – a jazz különböző ágai a világzenétől a swingen át, a fúziós projektekig main stream és különlegesebb átértelmezések egyaránt képviseltetik magukat. Emellett vizuális-képzőművészeti performance-ok, gyermekprogramok, családi aktivitások várják a látogatókat.

Tervezett előadók: DePhazz, valamint: Djabe, Tompos Kátya, Bin Jip, Mrs. Columbo,  Tárkány Művek, Hajdu Klára Quartet, Manoya, Herczku Ágnes & Sinha Róbert, A Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékei, Smárton trió, Peet Project