XIV. télseprűzés a Debreceni Maskarádén

Hagyományos maskarádéval és pálinkafesztivállal búcsúztatják a héten a telet Debrecenben. Idén Konc király és Cibere vajda ütközetének lehetnek szemtanúi a kicsik és a nagyok.

A 2014-es esztendőben, február hónapjának l8-19-20-21. napján kiseprűzik a telet Debrecen városából. Február 18-19-20-án 10.00 és 14.00 órától tanúi lehetünk Konc Király és Cibere Vajda viadalának, s a városhírű komédiások – az ORT-IKI, a Szeredás és a Vojtina Társulat bűvös-bábos csepűrágói csapnak olyan csinnadrattát, hogy a jelenlévő sokaságnak kétfelé áll majd a füle. A gólyalábas csepűrágók és a tavaszt váró aprónép elől a Tél fejvesztve menekül!

Február 21-én délután 16.00 órára várják a városi sokadalmat a Kossuth térre, ahol talán az utolsó ütközetét vívja a két hadúr Konc Király és Cibere Vajda, s a tél maradéka is elégetik mindazzal együtt, amitől a jelenlévő gyülekezet szabadulni kíván. Négy napig gördül a kacaj, gurul a nevetés a Vojtina falai és a Kossuth téren gyülekező sokaság között.

Az idén először a télbúcsúztató keretében rendezik meg a toros pálinkafesztivált, amelynek keretében az erre az időszakra jellemző disznótoros ételeket és italokat lehet megkóstolni Debrecen főterén.

forrás: http://debrecen.info.hu ; http://www.vojtinababszinhaz.hu ; haon.hu