VeszprémFest: Diana Krall, Marcus Miller, Paco De Lucia

veszprémfesztImpozáns névsort jelentettek be a szervezők az idei VeszprémFestre: Diana Krall, Marcus Miller, Paco de Lucia, Nigel Kennedy és Craig David is fellép a jubileumi, tizedik rendezvényen július 16. és 20. között.
július 16. és 20. között

A VeszprémFestet Diana Krall háromszoros Grammy-díjas kanadai énekesnő nyitja, másnap ad koncertet az amerikai Marcus Miller, a dzsessz műfaj egyik legkiválóbb, a Grammyt kétszer elnyert basszusgitárosa. Július 18-án lép színpadra Paco de Lucia spanyol gitárművész, a flamenco zene egyik kiválósága, 19-én Nigel Kennedy brit hegedűvirtuóz, a zárónapon pedig Craig David népszerű brit popénekes ad műsort. A Diana Krall-est kivételével minden koncertet a várban rendeznek meg, esőnapon a Veszprém Arénába “költözik” a fesztivál.

A 10. fesztiválon is megrendezik a Rozé, Rizling és Jazz Napok című kísérőrendezvényt az Óváros téren, ahol ismert zenészek és fiatal tehetségek lépnek fel, például a Snétberger-tanítványok. A jezsuita kolostorban etno dzsesszt játszanak a VeszprémFest másik kísérő rendezvényeként. Fellép – többek között –  a Szalóki Ági Trió, a Dresch Quartet, Balogh Kálmán és Lukács Miklós cimbalomduója. Új helyszín lesz a Petőfi Színház, ahol Roby Lakatos és vendégei július 20-án adnak koncertet.

Tíz esztendő alatt a külföldi fellépők között 107 Grammy-díjas volt, 45 nemzetközi produkciót szerveztek, hét operát, négy kiállítást 50 ezer látogatóval. A tíz év alatt összesen 150-180 ezer látogató fordult meg a fesztiválon és kísérőrendezvényein, s 1,3 milliárd forintot költöttek rá.

További információk a www.veszpremfest.hu honlapon.

MTI

fotó: www.infogyor.hu