Újra ELTEfeszt több mint száz programmal

ELTEFeszt

Több mint száz program, interaktív workshopok, látványos kísérletek, nemzetközi lehetőségek és az ország legjobb kutatóinak rendhagyó órái: az Eötvös Loránd Tudományegyetem Lágymányosi Campusa 2014. október 10-én is színes forgataggá változik.

ELTEfeszt: Az összegyetemi nyílt napon az egyetem összes kara bemutatkozik, a látogatók központi standokon, első kézből juthatnak információkhoz. Az érdeklődőket interaktív órák és előadások várják, illetve tájékozódhatnak az egyetemen elérhető nemzetközi kapcsolatokról, valamint a sport- és nyelvtanulási lehetőségekről is. Lesz táncház és beavató színház is.

Az egész napos program, az ELTEfeszt során a résztvevőkkel modellezik az ENSZ működését, kiderül, hogy milyen a jó XXI. századi iskola, hogy működött egy római település, vagy miért szeretik a kamaszok a játszótereket. Szó lesz kutyákról, lovakról, baglyokról és pacsirtákról, a leendő hallgatók bekukkanthatnak a start-upok világába is. Az egyetem professzorai mintaszemináriumokat tartanak, valamint látványos kísérletekkel is várják a leendő diákokat. Az érdeklődők megismerkedhetnek az ELTE érzékenyítő projektjeivel és civil kezdeményezéseivel is, lesz ingyenes pályaválasztási tanácsadás is.

Az interaktív pályaválasztó napon délelőtt 10 és este 6 óra között várják a leendő felvételizőket, szüleiket és a pedagógusokat. Az ELTEfeszt fesztivált nyereményjáték is kíséri, a diákok részére szervezők igazolást állítanak ki. Az esemény nemcsak az előző tanévben 2500 érdeklődőt vonzó első ELTEfeszt, hanem az egyetem által évek óta sikerrel megrendezett országos Pályaválasztási Nap folytatása is.

Az ELTEfeszt látogatása ingyenes, a programok között a www.elte.hu/eltefeszt oldalon lehet böngészni.