Színes programkavalkád az idei Óbuda Napon

maszkura2Koncertek, kulturális programok, kézművesek utcája és számos bemutató, valamint kísérő rendezvény várja a főváros III. kerületébe látogatókat május 4-én az Óbuda Napon.

A századfordulós hangulatot idéző fesztivál 12 helyszínen zajlik majd a kerületben és számos, ezen a napon ingyenesen látogatható intézményében – közölték az MTI-vel a szervezők.

A szokásos Fő téri, Szentlélek téri, Zichy udvarbeli, Mátyás király úti és a Csobánka téri programokon túl idén még két helyszínnel bővítette a kerület a kínálatot: a régi Gázgyári lakótelepen és az Újlaki promenádon is várják a vendégeket. Az egész napos rendezvényen minden helyszínen családi programokkal, színpadi előadásokkal, kézműves kirakodóvásárral, civil udvarral, közbiztonsági bemutatókkal és sportprogramokkal készülnek.

A Fő téren felállított kézművesműhelyben iparművészek vezetésével Mária magyar királyné egykori tárgyait készíthetik el a látogatók, a fotófalnál pedig Rigó Jancsi és a megszöktetett Schimay grófnő helyébe képzelheti magát bárki a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum jóvoltából. A kézművesek utcájában egyebek mellett a századforduló hangulatát idéző fiákerezésre is lesz lehetőség, a Civil udvarban pedig a kerületi civil szervezetekkel lehet megismerkedni.

A Szentlélek téren a zenéé lesz a főszerep: koncertet ad egyebek mellett Halász Judit, a Katasztrófavédelem Központi Zenekara, a Balkán Fanatik és a Vad Fruttik is, valamint itt adják át délben az Óbuda-Békásmegyer díszpolgára címet, a Pro Óbuda-díjakat, az Óbuda kultúrájáért-díjat, az Óbuda sportolója-díjat, valamint a Hidegkuti Nándor-emlékplakettet is.

A Kobuci kertben Lovasi András Lackfi János verseit énekli, Heidl György megzenésítésében, őt a Maszkura és a Tücsökraj, majd a Magashegyi Underground, végül a Budapest Nufolk Revolution koncertje követi.

A programokról és a kísérőrendezvényekről bővebben a rendezvény honlapján (www.obudanapja.hu) lehet tájékozódni.

óbuda_napja