Sport Expo először Magyarországon

sport-expo-2013-kiallitas-budapesten-a-hungexponA Hungexpo Vásárközpontban rendezik meg jövő péntektől vasárnapig Magyarország első, nagyszabású sportszakmai kiállítását és vásárát, a Sport Expót.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Rédei Viktor ötletgazda arról beszélt, hogy szakmai körökben már régóta megfogalmazódott az igény egy olyan seregszemlére, amelynek más európai és tengerentúli országokban komoly hagyománya van. A civil és magánkezdeményezéssel induló kiállítás célja, hogy egy helyen és időben hozza össze a hazai sportszergyártókat, forgalmazókat és a sportágakat, ezzel is segítve a nagyközönséget a könnyebb tájékozódásban.

Az első Sport Expón csaknem száz cég vesz részt, és a kísérőprogramok is a sporthoz kapcsolódnak: lesznek extrémsport-bemutatók és életmód-tanácsadás is.

Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, az esemény fővédnöke hangsúlyozta, az Emmi odaáll minden sportot népszerűsítő kezdeményezés mellé.

“A mostani lesz az első alkalom, hogy Magyarországon a sportnak ilyen sajátos módon csinálunk hírverést. Bízom benne, hogy az expo hatására a látogatók kipróbálnak különféle sportszereket, és megismerkednek a bemutatkozó sportágakkal” – tette hozzá az államtitkár.

Martinek János olimpiai bajnok öttusázó elmondta, sportága azért állt a kezdeményezés mellé, mert így az öttusát közelebb hozhatják az emberekhez, és felhívhatják a figyelmet az expót követő héten sorra kerülő budapesti Világkupa-viadalra is.

Módos Péter olimpiai bronzérmes birkózó arról beszélt, hogy szeretné, ha az emberek nemcsak a tévéből ismernék a küzdősportokat, köztük a birkózást, hanem személyes tapasztalatokat is szereznének.

A kiállítás május 3. és 5. között 9-től 19 óráig látogatható, a napijegy 1500, a családi jegy pedig 3000 forintba kerül. (MTI)