Sakkfesztivál a Művészetek Palotájában

Október 4-én 8. Aquaprofit-Polgár Sakkfesztivál lesz a Művészetek Palotájában.

A Sakkfesztivál, a női világranglistát több mint 25 éven át vezető Polgár Judit neve által fémjelezve, világviszonylatban is egyedülálló. Az esemény a sakkban rejlő misztikum köré építve kínál egész napos családi szórakozást a Művészetek Palotájában.

A gyerekeket az óriás méretben megépített Sakkpalota, a 3D – interaktív táblás sakkoktatás, vetélkedők, kézművesmesterség, ovis foglalkozások és sakk mese várja.

A Sakkpalota sétányon elkészíthetik a Nemzeti Alaptantervbe bekerült Sakkpalota programból ismert bábokat, koronákat, zászlókat, játszhatnak babzsák-sakkot, a különböző állomásokon a feladatok elvégzésével gyűjtött Sakk-tallérokat pedig értékes nyereményekre válthatják. A gyerekslágerré vált Cikcakk Sakk dal ezúttal is látványos színpadi produkcióként elevenedik meg, csakúgy, mint a külön erre az alaklomra készített sakktánc koreográfia.

A hagyományokhoz hűen a sakk természetesen nem csupán fejlesztő jelleggel, hanem a játék legmagasabb színjén is megjelenik a rendezvényen.

A sportágban legendává vált Polgár Judit ezúttal is több különböző formában, szimultán, snell, vagy éppen páros meccsen várja a kihívóit.

A fesztivál rendszeres résztvevői között a sakkjátékhoz vonzódó ismert közéleti személyiségek, művészek, sportolók, tudósok is megtalálhatóak.

Hivatalos weboldal és részletes program: www.sakkfesztival.com