Sherpa Rally az Eged-hegyen

Sherpa_RallySzombaton rendezik meg a VI. Sherpa Rallyt az Eger melletti Eged-hegyen. A táv négy kilométer, a szintkülönbség pedig 300 méter.

A ralit szervező Járdán Zsolt közlése szerint a verseny 11 órakor kezdődik, ekkor rajtol el a Sherpa Manó Rally mezőnye. A Sherpa Rally és a Sherpa Váltó résztvevői délben vágnak a távnak. A rajt a Kiseged-dűlőben lesz, míg a cél az Eged-hegyi kilátó. Az eredményhirdetésre várhatóan 14 órakor kerül sor. Járdán Zsolt hozzátette: mintegy ötven versenyzőre számítanak, tapasztalataik szerint öt-hat hölgy is vállalja a kihívást.

Mint az az egyetlen magyarországi teherhordó verseny kiírásából kiderül, a Sherpa Rally célja, hogy a hivatásos teherhordók mintájára a vállalkozó kedvű férfiak és nők élesben, az emberi teljesítőképesség határait súrolva, szervezett keretek között próbálhassák ki magukat. A nők húsz kilogrammnyi ásványvizet visznek hátizsákban, míg a férfiak hatvan kilónyi téglát hordkereten.

A kiírás szerint az út első harmada földút, a hegyre vezető meredekebb szakasz köves. Itt kifeszített kötelekkel teszik a haladást biztonságossá. Több helyen fabakok teszik lehetővé a pihenést és a teher le- és felvételét.

Sherpa váltóban a hatvan – nők esetében a húsz – kilogrammos terhet két ember viheti felváltva. A Sherpa Manó futamra a gyerekeket várják a szervezők egy kedvcsináló túrára, ők a verseny útvonalán sétálhatnak fel az Eged-hegyre. (MTI)