Múzeumok majálisa: épületséták az IMM-ben

múzeumok_majálisaA hétvégi Múzeumok majálisához kapcsolódva különleges épületsétákkal várja a látogatókat az Iparművészeti Múzeum (IMM).

Az Üllői úti Lechner-palota rekonstrukciójának tervezői – Vikár András, Gál Árpád, Bencsik Tamás és Hartmann Gergely – A jövő ígérete címmel tartanak vezetést, melyek a Magyar Nemzeti Múzeum kertjéből, az IMM sátrától indulnak szombaton 10.30-kor, 13.45-kor és 16 órakor.

Az egyes kirándulások a múzeum rekonstrukciós engedélyezési tervének különböző aspektusait mutatják be, de az épületben tett séta során megismerhetők a tervbe vett építészeti, muzeológiai változtatások és a műemléki helyreállítás részletei is. A bejárásokra az IMM pénztárában váltható jegy a túrák végén.

Szombaton 13 órától a Nemzeti Múzeum Pollack-termében Takács Imre, az IMM főigazgatója és Vikár András mutatja be az Iparművészeti Múzeum főépületének megújulási tervét.

Az IMM és kiállítóhelyei – a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeum és a Nagytétényi Kastélymúzeum – közös sátrukban idén is számos programmal készülnek a Múzeumok Majálisára.

Szombaton és vasárnap csaknem 100 közgyűjtemény mutatkozik be a Múzeumkertben felállított sátrakban, az ingyenes fesztivál emellett koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív játékokkal várja a közönséget. (MTI)