Frankofón Fesztivál egész márciusban

A Frankofón Fesztivál keretében egy hónapon keresztül számos kulturális esemény kerül megrendezésre Budapesten, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsen és Szegeden, melyek bemutatják a  francia nyelv és a különböző frankofón országok sokszínűségét.

Március 1-28.

main-2013Magyarország frankofónjainak szóló multikulturális eseményről van szó, mely számos programot kínál kicsiknek és nagyoknak, a  legkülönbözőbb témakörökben: színházi előadások, koncertek, filmek, kiállítások, konferenciák, rádióműsorok, kóstolók, irodalmi, zenés és költészeti foglalkozások.

Hiszen a francia nyelvet nem csak Franciaországban beszélik, hanem szerte a világban, így rendkívül gazdag és sokszínű kultúrákat ötvöz. A francia nyelv a történelem folyamán bejárta a világot Kanadától Marokkóig, Martinique-tól Libanonig, Belgiumtól Moldáviáig, Svájctól Madagaszkárig, Mauritiustól Maliig, és ettől az utazástól lett olyan sokszínű, mint amilyen. Félre ne értsük: nem egyfajta francia nyelv van, hanem százfajta…

A francia kultúra egyben történelem, irodalom, gasztronómia, és tájak összessége. Fedezze fel a mai frankofóniát a Francia Nagykövetséggel és a partner nagykövetségekkel: Kanadai Nagykövetség, Moldáv Köztársaság Nagykövetsége, Libanoni Nagykövetség, Svájci  Államszövetség, Belgiumi Frankofón Közösség, Madagaszkári Konzulátus, Bolgár Kulturális Intézet, Egyiptomi Arab Köztársaság Nagykövetsége, Budapesti Román Nagykövetség, Marokkói Királyság  Nagykövetsége, Tunéziai Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége,Vietnámi Szocialista Köztársaság Nagykövetsége, Görög  Nagykövetség.

A rendezvények nagy része ingyenes.

Részletes programok: frankofonia.hu

affiche-festival1