Mindenütt Nő – “Nőnap reloaded”

A hazai kulturális élet legrangosabb képviselői csatlakoztak az Accord World Music munkatársai által idén első alkalommal megszervezett programsorozathoz, azért, hogy három napon át nőkről szóló, a nők problémáival foglalkozó, női alkotókat bemutató programokat láthassanak az érdeklődők Budapesten és országszerte. Azért, hogy minél többen vehessenek részt a közös együttgondolkodásban, s minél több figyelmet kaphassanak a nők.
Ma már mindennek van világnapja, annyiféle, hogy nincs is annyi nap a naptárban, egy napra néha több téma is jut, s a sok világnap aztán csendben beleszürkül a hétköznapokba és az érdektelenségbe. Nincs ez másképpen a nemzetközi nőnappal sem, hiába van több évtizedes hagyománya, ma már alig törődik vele valaki. Ahogyan a nőkkel sem törődünk eléggé, pedig sokkal több tiszteletet és figyelmet érdemelnének annál, mint amit ma nyújtunk nekik.

Ne csak egy percig ünnepeljük őket egy csokor árva hóvirággal! Töltsük meg új tartalommal a Nőnapot! Figyelmünkkel ünnepeljük őket, tehetségüket, tudásukat, szépségüket, érzékenységüket, odaadásukat! Legyenek legalább néhány napig valóban csak Ők a középpontban!

A koncerttermek pódiumain női előadók álljanak, a színházak színpadain női sorsokat kövessünk, a galériákban női alkotók műveit lássuk, női történeteket vetítsenek a mozik, ők valljanak magukról az irodalmi esteken, női gondokról szóljanak a pódiumbeszélgetések és a tudományos konferenciák, egyáltalán Minden a Nőkről szóljon ebben a néhány napban!

Szinte minden megtalálható a programban a színházi előadásoktól a koncerteken és kiállításokon át a női sorsokat bemutató filmnapokig vagy a tudományos konferenciáig.

Ebben a sokszínű kínálatban mindenki megtalálhatja az őt leginkább érdeklő programot, eltöprenghet vagy elgyönyörködhet a látottakon, s másnap már egy kicsit más szemmel néz majd a nőkre. Több megértéssel, több tisztelettel és sokkal-sokkal több figyelemmel.

Mindenütt Nő

A rendezvénysorozat résztvevői:

Színházak (Budapest):
Belvárosi Színház, Centrál Színház, Corvin Dumaszínház, Karinthy Színház, Katona József Színház, Magyar Színház, Nemzeti Színház, Örkény Színház, Pinceszínház, Radnóti Színház, Rózsavölgyi Szalon, Sanyi és Aranka Színház, Stúdió K, Szkéné Színház

Színházak (Vidék):
Bartók Kamaraszínház, Dunaújváros, Békéscsabai Jókai Színház, Jászai Mari Színház, Tatabánya, Miskolci Nemzeti Színház, Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza, Vörösmarty Színház, Székesfehérvár

Táncművészet:
Bethlen Téri Színház, Magyar Állami Népi Együttes – Hagyományok Háza, MU Színház, Nemzeti Táncszínház

Múzeumok és galériák:
Bajor Gizi Színészmúzeum, Budapesti Történeti Múzeum, Erdész Galéria, Szentendre, Fővárosi Képtár, Godot Galéria, Ludwig Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria, Nyitott Műtermek Délutánja (több helyszínen)

Zene:
Hadik Kávéház, Jedermann Café, If Café, Pótkulcs, Zsolnay Kulturális Negyed és Kodály Központ, Pécs

Filmművészet:
Barátság mozi, Székesfehérvár, Belvárosi mozi, Szeged, Cirko-Gejzír, Örökmozgó, Tabán mozi, TISZApART mozi, Szolnok, Uránia Nemzeti Filmszínház

Irodalom:
Írók Boltja, Nyitott Műhely, Országos Széchényi Könyvtár, Szépírók Társasága, A Vörös Postakocsi, Nyíregyháza

Konferenciák és kerekasztal-beszélgetések:
Artkalauz – Kiállítási Magazin, Criticai Lapok – folyóirat, Funzine Média, MÚOSZ – Nők a médiában szakosztály, Színház – folyóirat

Tematikus szám:
Színház – folyóirat