A barcikaiakat elvitték az ufók

evigy1Igazi kulisszatitkokat is elárult a Mars kutatásáról az amerikai űrkutatási központ, a NASA kutatómérnökeként dolgozó, kazincbarcikai kötődésű Schág Éva. Férje, dr. Bokor Gyula pedig az ufóészlelésekről tartott előadást egy pszichiáter szemével, és mint  az egykori Color együttes alapító tagja, énekese, billentyűse varázsolta el a barcikai közönséget.

A 26 éve ezen a területen tevékenykedő, Kazincbarcikához ezer szállal kötődő tudós test-és emberközelbe hozta mindazt, amit földi halandó csak a híradásokból tudhat. Különleges és eredeti filmbejátszások, apró műhelytitkok közérthető magyarázattal megfűszerezve hozták közelebb a közönséghez a csillagos égboltot és sok-sok titkát 2013. október 18-án az Egressy Béni Művelődési Központban.

A rendkívül izgalmas és érdekes előadást számos személyes elemmel, gondolattal kombinálta Éva, éreztetve azt, hogy több tízezer kilométeres távolságból is mennyire szereti Kazincbarcikát, ott élő egykori barátait, ismerőseit.

evigy2

Az unió és a Facebook

Az előadást a Facebook Képi Demokrácia Kazincbarcika csoportja a Barcika Art Kft.-vel közösen szervezte a Belvárosi Esték rendezvénysorozat keretében.

A közösségi programra a „Kazincbarcika városközpont akcióterület funkcióbővítő rehabilitációja” elnevezésű, európai uniós támogatással folyó beruházás részeként került sor.

evigy3

Az este nagyon sokszínű volt, hiszen Schág Éva mellett a rendkívül jó humorral és „beszélőkével” megáldott férj is színpadra lépett. Dr. Bokor Gyula mint pszichiáter tartott rövid előadást az ufók világáról, majd zongora mögé ült.  Sokak számára ekkor derült ki, hogy Gyula az egykori Color együttes alapító tagja, énekese, billentyűse.

Szinte üstökösként tűnt fel a 70-es évek végén egy fiatal debreceni zenekar, a Color. Alapítói a Bokor fivérek voltak, közülük Gyula 1975-től 1984-ig játszott a zenekarban, több szerzeménye is slágerlistás lett.

Most ezek közül hallhatott néhányat a barcikai közönség, köztük a feleségének írt, Féltelek című ismert dalt is, kicsit másképp, kicsit más hangszerelésben.

evigy4

A rendkívül jó hangulatú rendezvény kötetlen beszélgetéssel ért véget, szeretetteljes, hamisít(hat)atlan KDK-s hangulatban… (ÖS, fotók: Takács Zsolt)