Balkáni virtuózok az idei Babel Soundon

Többek között szerb, görög, bolgár, holland és spanyol együttesek is várják a közönséget július 19-től 24-ig között Balatonbogláron, az idei Babel Sound világzenei fesztiválon.

A fellépők között lesz a legjobb balkáni virtuóz zenekarként számon tartott Amariszi (képünkön), az autentikus görög zenét játszó Trio Feta, a bohém és eklektikus holland Zorita és a modernizált szefárd zenét játszó Tati Cervia & Sepharazz Mishpaha nevű formáció is.

Emellett az extravagáns és vad szerbiai együttes, a Naked, a bolgár Oratnitza és a spanyol Los Chocolatinos is koncertet ad a Babel Soundon, amelyen vendég lesz továbbá a Cankisou formáció Csehországból és a saját stílust kreáló “folk calentó” csapat, a spanyol Roba Estesa.

A fellépők között szintén szereplő madridi Ethnómada a magyar cigányzenét házasította a spanyol muzsikával, de fellép a nyugati hatásokat az arab és afrikai hangulattal keverő marokkói Gabacho Maroconnection is, valamint a szicíliai olasz nyelvjárásban és görögül éneklő Nakaira.

A külföldi együttesek mellett a Babel Soundra a magyar világzenei élvonal is Balatonboglárra érkezik: fellép a Kerekes Band, a Firkin, a különböző népek zenéit és táncait összefonó HolddalaNap, a sanzonos színész-zenekar, az A.K.T. és a Meszecsinka is. Színpadra áll még a roma zenét játszó Romengo és a Vojasa zenekarok, valamint a jereváni testvérpár által alapított, budapesti székhelyű Deti Picasso is, amely az örmény népzenét ötvözi pszichedelikus rockkal.

A családias hangulatú fesztiválon a több színpados zenei program mellett gasztronómiai programok, tánc, örömzenélés, különféle mesterkurzusok és workshopok is várják a világzene és az egzotikus kultúrák kedvelőit.

MTI / Fotó: sterrenfestival.nl