Madárkarácsony a Sóstói-erdőben

madarkaracsonyMadárkarácsonyra és madáretető-szépségversenyre várja az érdeklődőket szombaton a nyíregyházi Sóstói-erdőbe az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület.

Az erdei tornapályán még 2011-ben, az adományokból és az egyszázalékos adófelajánlásokból felállított, a madarak tömegeit vonzó óriás madáretető nagy sikere bizonyította, hogy az erdőjárókat különösen érdekli, mit lehet tenni a nálunk telelő madarak érdekében, az egyesület pedig ehhez szeretne segítséget nyújtani – közölte Szigetvári Csaba programvezető.

A tíz órakor kezdődő eseményen a többi között a madárkalács készítésével ismerkedhetnek meg az érdeklődők, emellett lesz erdei finomságkóstoló, amelyen a vackorlekvárt, a vadalmaszörpöt, a vadalmát és a vadkörtepálinkát ízlelhetik meg a megjelentek. A téli erdő madárvilágának bemutatása mellett a természetes téli madáreleségeket mutatják be a szakemberek, és rendeznek madáretető szépségversenyt- és bemutatót is. A szépségversenyhez az otthon elkészített madáretetőket várják a szervezők, a legötletesebbeket pedig a Sóstói-erdő társasjáték egy példányával jutalmazza majd az egyesület.

Szigetvári Csaba hozzátette, a madárkalács- és a madáretető-készítéshez szükséges alapvető anyagokat az E-misszió biztosítja, de a finomabb, tartalmasabb és változatosabb madárcsemege érdekében mindenkit arra kérnek, hogy aki tud, hozzon magával faggyút, hájat, nyers, olajos és apró szemes magokat, aszalt gyümölcsöket és süteményformát. Az egyesület emellett továbbra is várja a nagyobb mennyiségű napraforgómag-felajánlásokat az óriás madáretető üzemeltetéséhez.

mti / fotó: madaras.network.hu