Könyvfesztivál: Interaktív gyerekelőadás a Szárnyak és paták bemutatóján

szarnyak_es_patak_borito1bSzárnyak és paták címmel a cukorbetegség témáját érintő mesekönyvet jelentetett meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Kolibri Kiadóval közösen. A kötet szerdai és vasárnapi bemutatóján interaktív gyerekelőadást láthat a közönség Rába Roland rendezésében.

A Szárnyak és paták című mesekönyv szerzője az egyik legismertebb magyar gyerekkönyvíró, Finy Petra. A kötetet Herbszt László grafikái díszítik.

A 60 oldalas könyv nem a cukorbetegségről szól, de a történet egyik mellékszereplője, Glu cukorbeteg kisfiú, akit semmi nem állíthat meg abban, hogy megvalósítsa álmait – olvasható a kötet ismertetőjében.

A kisfiú korántsem visszafogott, amikor csibészségről, versenyszellemről van szó, miközben a rendszeres vércukormérés és inzulinbeadás is természetes része mindennapjainak.

Glu történetén keresztül érthetőbbé és jobban átélhetőbbé válik, mit jelent a gyermekkorban a diabétesz. A könyvvel az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden gyerekes családhoz szólni szeretne, mivel a cukorbetegség egyre több kisgyermeket érint. A könyv célja eloszlatni a tévhiteket, csökkenteni a diszkriminációt és segíteni az elfogadást.

A Szárnyak és paták bemutatóját szerdán 10 óra 30 perckor tartják az Allee bevásárlóközpontban található Libri könyváruházban. A rendezvényen a a történetet a kiadó és az alapítvány a Proton Színházzal együtt kelti életre Rába Roland rendezésében.

A társulat a történet alapján egy interaktív mesés játékot visz színre – tájékoztatta a Proton Színház az MTI-t. A produkció a könyvfesztiválon vasárnap 13 óra 20 perctől látható.