Könyvfesztivál: Zinka és Simafül varázslatos kalandjai

zinkaéssimafülA varázskabátos kislány és hurkatestű kiskutyája kalandjait meséli el a 3-6 éves gyerekeknek szóló Zinka és Simafül varázslatos kalandjai című kötet.

A Hitka Viktória képzőművész és Gál László szövegíró meséiből született könyv a Bookline Könyvek gondozásában jelent meg, a kötetet a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon szombaton 11 órától mutatják be – közölte a kiadó az MTI-vel.

Zinka magabiztos, jószívű kislány, aki nem fél semmitől, mert egy bűvös ruhadarab van a birtokában. Az anyukájától kapott varázskabátot mindig magán viseli, mert az mágikus erejével megvédi őt és társait a bajban. Legjobb barátja Simafül, a mindig éhes, rövidlábú, hurkatestű kutyakeverék. Simafül csak Gumiborz társaságában tud elaludni és többnyire kedvenc csemegéjéről, a rózsaképű galagonyáról álmodik.

Zinka és Simafül együtt fedezik fel a világot, mesés utazásaikon a képzelet és a valóság határán kalandoznak. A mesékben felbukkan egyebek mellett Terebély, a szemüveges mackó, Lipót, a lusta lajhár, Bíbor, a galamblelkű fülemüle és Sálas Samu, a piperkőc róka is.

A varázskabátos kislány és a kiskutya alakja körülbelül 3 éve született, amikor Hitka Viktória elkezdett meséket rajzolni és mondani kislányának. Eleinte csak rajzokat készített és közösen találták ki hozzájuk a történeteket, majd elkészült az első házi képes mesekönyvük. A Bookline Könyvek felkérésére az otthoni képeskönyvből a nagyközönségnek szóló mesekönyv formálódott. (MTI)