Kapuk kilincsére akasztott versekkel ünnepel Telki

Játékra invitálja a Pest megyei Telki lakosait a költészet napja alkalmából a helyi Kokukk Egyesület. Felhívásukban arra biztatnak, hogy aki kedvet érez, akassza ki kapujának, bejárati ajtajának kilincsére a legkedvesebb versét nyomtatva, vagy kézzel írva.

Immár harmadik alkalommal adnak teret a “szabadon választott versek” nem szokványos közzétételének, hogy az utcán sétálók is beleolvashassanak egyik-másik műbe – mondta Bellon Erika, az egyesület elnöke.

Az eddigi tapasztalatok – különösen a nyitó évé – igen kedvezőek, már csak azért is, mert sokan saját versüket akasztották házuk kapujának kilincsére. Klasszikus és mai költemények, felnőtteknek és gyermekeknek szóló versek egyaránt szerepeltek a nem egyszer rajzokkal kiegészített “repertoárban” – idézte fel az elnök.

Mint mondta, az egyesület bízik abban, hogy idén sem lankad a kedv, ennek érdekében meglepetéssel is készülnek.

A község honlapján közzétett felhívásban szerepel egyebek mellett József Attila szállóigévé vált mondata is: “félek a játszani nem tudó emberektől”, azzal a kiegészítéssel: mi mással ünnepelhetnénk a költő születésnapján, április 11-én, ha nem verssel, játékkal.

A felhívás nemcsak Telki lakóinak, hanem az iskolának, az óvodának, a boltoknak, üzleteknek, gyógyszertárnak, zöldségüzletnek, pékségnek, éttermeknek, vagyis mindenkinek szól – hangoztatta Bellon Erika. (MTI)