III. Birsünnep Noszvajon

birsünnep noszvajonFinom birssel készülő ételeket kóstolója a falu több portáján, táncház, játszóház, kézműves foglalkozás és kirakodó vásár, bábszínház, nyitott pincék, borvacsora a noszvaji Birsünnepen.

A vendégek birsalmasajtot, finom birssel készülő ételeket kóstolhatnak. Borvacsora, birsalmasajt főzése és kóstolása, birsalmás bableves-, birsalmaszósz-, kemencés sütemények sütése és kóstolója, sajtkóstoló- és vásárlás, kézművesek vására várja a látogatókat.

2013. Október 19-én szombaton

A kurta kocsma előtti téren 10 órától kézműves foglalkozások, családi táncház a tekergő zenekarral, gyermekprogramok, birsalmás sütemények a gazdaházban is és a helyszínen. Guruló lovacskák, kirakodó vásár, helyi termékek vására.
11.00-15.00 óráig a Rákóczi vendégházban (Rákóczi u. 18. 20/344-5974) külön az alkalomra készült menüvel várják a kedves vendégeket!

·    Birsalmás bableves,
·    Sült csirke comb birsalmaágyon hagymásrizzsel,
·    Sült kacsacomb gancával
·    , birsalmakompóttal,
·    Birsalmás ködmönujja.

A De la Motte kastélyban kastélyjáték (13.00-16.00)!
Pitypang táncház az iskolában 17.00 órától

Október 20-án vasárnap

10.00-12.00 őszi kirándulás Scmotzer András botanikus vezetésével! Találkozó: 10.00-kor az iskola előtt nyitott pincék a Szomolyai és a Jókai úti pincesoron. Magtár üvegtár: magyar hutaüveg kultúrtörténeti kiállítás  megtekinthető (Noszvaj, Szomolyai u. 2/a)

forrás: noszvaj.utisugo.hu, noszvajirendezvenyek.hu