Idén is megünneplik a lótuszvirágzást Szegeden

lotusz_szegedAz idén a szokottnál is korábban borult virágba az indiai lótusz az újszegedi füvészkertben. A buddhisták szent növényének Közép-Európában itt található a legnagyobb szabadtéri állománya. A rózsaszínben pompázó virág tiszteletére az idén már hatodik alkalommal szervezik meg a Lótusz napokat.

Július 27-án és 28-án a 17 és fél hektáros botanikus kert növényritkaságai között barangolók bekapcsolódhatnak a jógagyakorlásba, hagyományos keleti ételeket és italokat kóstolhatnak. Tradicionális indiai táncbemutatókkal, Kövi Szabolcs koncerttel, tibeti hangfürdővel, távol-keleti ízekkel, jógával, keleti harcművészeti bemutatókkal, thai masszázzsal, kézműves foglalkozásokkal várják majd a látogatókat a távol-keleti hangulatot idéző füvészkertben. A lótusz túrába bekapcsolódva pedig Ázsia növényvilágával is megismerkedhetnek az érdeklődők.

A szervezők mindenkit arra biztatnak, hogy ezen a hétvégén pléddel, szivaccsal, matraccal felszerelkezve érkezzenek a kertbe és az árnyas fák alá letelepedve élvezzék majd a programsorozatot. (ÖS)