I. Debreceni Csokoládé Napok

Fáztunk már eleget! Jöhet végre a tavasz, madárcsiviteléssel, virágillattal és a várva várt napsütéssel. A debreceni tavasz azonban mást is tartogat számunkra. A boldogság legédesebb, kézzelfogható formája tölti be a Kölcsey Központot: a csokoládé. http://fesztikorkep.com/wp-content/uploads/2013/02/cs111.jpgMárcius 16-17-én, két napon át vendégeskedik Debrecenben a Csokoládé Napok „fantasztikus léghajója”, megannyi édességgel és „édes élménnyel” fedélzetén.

A csokoládéban annyi minden ölthet testet: a boldogság, a szenvedély, a titok, a nosztalgia, a csábítás, és egy csipetnyi vétek. A csoki egy magasabb szintű élvezet, az elérhető luxus, amit mindenkinek meg kell tapasztalnia. Ideje más szemmel néznünk erre a nagy múltra visszatekintő, minden érzékszervünket „megérintő”csemegére.

Az I. Debreceni Csokoládé Napok ezt a különleges világot mutatja be a magyar csokoládé gyártók és a kézművesek segítségével. Ahol a csoki nem csak az ízével, hanem a „hangulatával” is csábít, ahol nem a mennyiség, hanem a minőség számít, ahol az ízek, az álmok testet öltenek. A Csokoládé Napok nem csak vásár, hanem egy interaktív gasztrokultúrális családi program.

A nagyérdemű több mint száz féle csokoládé, édesség és sütemény közül vásárolhat, kóstolhat. Lesz itt: helyben sütött csokicseppes francia kenyérke, kecskesajtos-, borsos-, levendulás bonbon, pálinkás drazsé, csokoládé szalámi és táblás csokik a világ legtávolabbi csücskéből. Az is kiderül, hogy hogyan kerül a levegő a „csokinyusziba”, de elleshetjük a kávépörkölés mesterfogásait, a bonbonkészítés, a cukorkagyártás, vagy a grillázskészítés fortélyait. A csokoládé történetét tablókon követhetjük nyomon, az „igazi” csokoládé titkát pedig szakértőink árulják el. Kifaggathatjuk Szántó Tibor csokoládé mestert, Borbély Béla bácsit, a szakma élő legendáját, akinek szinte minden recept a fejében van és Erdős Hannát, aki nem egyszer állt a „dobogó legtetején” a cukrászolimpiákon. A legkisebbeket egy „édes” kreatív játszópark várja, ahol Gombóc Artúr a házigazda. Lesz bábelőadás ahol Pom-pom meséi elevenednek meg. A csoki mellett kultúrára is éhes nagyérdeműnek Zórád Ernő kiállítása, vagy a Kaméleon improvizációs színház produkciója kínál igazi csemegét.
A Csokoládé Napok rendezvényei igazi családi programként színesebbé, és egy kicsit édesebbé teszik az életet.

Időpont: 2013. március 16., szombat – 2013. március 17., vasárnap
Helyszín: Kölcsey Központ

Belépődíj:
Diák- és nyugdíjas belépő: 1.200.- Ft,
Felnőtt belépő: 1.500.- Ft,
Családi belépő (2 felnőtt + 3 gyerek részére): 4.000.- Ft
A belépőjegye egyszeri belépésre jogosít!

A fentebb látható fotó a Veszprémi Csokoládé Napok alkalmával készült.