Húsvéti programok a Szennai Skanzenben

Locsolkodás, népi játékok, gyapjúbárány- és hímestojás-készítés, ünnepi ételek sütése és kóstolása, valamint népzenei koncert várja a látogatókat a Szennai Skanzenben, ahol a húsvéti ünnepek alatt a Somogy Zenekar és Táncegyüttes eleveníti fel a hagyományos húsvéti szokásokat – olvasható a skanzen ünnepi programokra invitáló hírlevelében.

A látogatók bekapcsolódhatnak a húsvéti készülődésbe, így vasárnap a kisebbek tojást díszíthetnek, gyapjúbárányt és szagos vizet készíthetnek, az asszonyok kalácsot sütnek. Hétfőn, ahogy illik, a férfiak vízzel locsolkodnak, délután pedig az Üsztürü Zenekar és Nyitrai Marianna koncertje szórakoztatja a vendégeket.

A Szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény látogatói megismerhetik és ki is próbálhatják a tojáshímzés különböző formáit – a karcolást, a berzselést, az írókázást vagy a tojáspatkolást – a hagyományos motívumokat és az újszerű mintákat.

A gazdag programkínálat mellett a húsvét hagyományos ételeinek bőséges választékával is várják a vendégeket a Kaposvártól nyolc kilométerre fekvő falu szabadtéri néprajzi múzeumában. (MTI)