16 ország macskái hétvégén Budapesten

macskaAz idei év sem fejeződhet be egy hatalmas macskás megmozdulás nélkül. Mintegy négyszáz macskát tekinthetnek meg az érdeklődők szombaton és vasárnap Budapesten, a 16 ország részvételével zajló nemzetközi macskakiállításon.

Az eseménynek újra a Campona (1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43) ad otthont. A megszokott helyszínen (a Csodák Palotája mellett) látogathatják meg a hétvégén a csodálatos cicákat. A felhozatalra most sem lesz panasz, hiszen legalább 16 országból érkeznek kiállítók, hogy bemutassák macskáikat. Természetesen a hazai tenyésztők is bemutatják kedvenceiket, reménységeiket. Lesznek kopasz cicák (szfinxek), nagyszőrűek (perzsák),  elegánsak (sziámi), bohókásak (oroszkék), hatalmasak (maine coon), ritkák (devon rex, cornish rex,), ami közös bennük, hogy elbüvölőek és hogy MACSKÁK! 🙂

A megtekinthető fajták:
– exotikus, perzsa, maine coon, szibériai, norvég erdei, ragdoll, birman, abesszín, bengáli, brit, burma, karthauzi, cornish rex, devon rex, szingapúra, ocicat, oroszkék, szfinx, don sphynx, sziámi, orientális és házicia.

Szombaton 15 óra körül (bírálatok befejezése után, a Best in Show előtt) fajtaismertető és fajtabemutató lesz. Megismerhetik a Maine Coon, a norvég erdei és a szibériai cicákat. Megtudhatják, hogy miben hasonlítanak, illetve miben különböznek egymástól. Emellett bemutatkozik egy macskamentő alapítvány és mentett állataikkal is találkozhatnak az érdeklődők.

A helyszínen megkóstolhatják az ország legmacskásabb kávéját, melyet a CatCaféBudapest munkatársai készítenek el. Találkozhatnak az idei macska világkiállítás magyar résztvevőivel és a magyar győztesekkel is!

Belépőjegy árak:
Felnőtt: 800.-
Diák/Nyugdíjas: 600.- (igazolvánnyal!)
Gyerek (2-6 éves korig): 400.-
Családi jegy: 2000.- (2 felnőtt + 2 gyerek)

fotó: mydayoff.me