Túrával avatják fel a Duna-Dráva Nemzeti Park ürgemezei tanösvényét

közönségesürgeÁprilis 27-én jelvénygyűjtő túrával avatják fel a Duna-Dráva Nemzeti Park (DDNP) ürgemezei e-tanösvényét.

A Dél-Mezőföldi Tájvédelmi Körzetben fekvő Ürgemezőn március közepén a rendkívüli havazás miatt elmaradt avatót pótolják be – közölte a nemzeti park kedden az MTI-vel.

A négy kilométer hosszú tanösvényen első alkalommal a nemzeti park természetvédelmi őrszolgálatának kíséretében ismerkedhetnek meg a természetbarátok a Paks környéki homokpuszta változatos élővilágával.

A túra résztvevői a jellemző növényfajok közül megfigyelhetik az apró nőszirmot, az orchideafajok közül az agárkosbort, a búbos bankát, feltűnhetnek kerecsensólymok, vörös vércsék, és találkozhatnak a tanösvény névadójával, az ürgével is.

Az ürgemezei a DDNP hetedik e-tanösvénye. Az útvonalat április 27-től a nemzeti park honlapjáról, a ddnp.hu címről letölthető vezetőfüzet segítségével járhatják be a turisták.

Az útvonalvezető és információs anyagok, valamint a tanösvény mentén a fákra, kövekre festett ürgeemblémák és állomásjelző számok segítik az önálló bejárást, emellett a nemzeti park szakembereinek segítségét is igénybe vehetik a természetjárók.