Hungarikum Napok Egerben

hungarikum napok 2013A már hatéves hagyományra visszatekintő szegedi Hungarikum Fesztivál csapata az ősz közepén, október 18-20. között, szintén hagyományteremtő szándékkal Hungarikum Napokat szervez Heves megye székhelyén, Egerben.


2013. október 18-20., Agria Park

A rendezvény szűkebb helyszínéül egy csodálatos belvárosi teret választottak: az Agria Park díszterét. A hajdani egri dohánygyár épületei és az egriek jelképévé vált víztorony harmonikusan illeszkednek az Agria Park modern épületrészeihez. Emellett a korabeli oszlopfők, a teljesen felújított Zsolnay kút és napóra, valamint a nagyközönség számára is megnyitott ősfás park a történelmi belváros hangulatát őrzik, művészi egységgé komponálva régit és újat.

A Hungarikum Napok eszmeisége követi a Hungarikum Fesztiválét. A szervezők fontosnak tartják, hogy megismertessék a fiatalabb generációkkal is azokat az értékeket, melyeknek a megőrzése mindannyiunk feladata, és amelyek nélkül kevesebbnek éreznénk magunkat.

Manapság a hungarikumokról nagyon sok fórumon lehet hallani, olvasni. Hungarikumok azokból a helyi értékekből, minőségi magyar termékekből lehetnek többek között, amelyeket ezen a hétvégén is megtekinthetnek Egerben, az Agria Parkban. Részt vehetnek különböző mesterség bemutatókon, táncházban. Megleshetik, hogyan készül az igazi erdélyi kürtőskalács, a kézzel húzott rétes, megkóstolhatják az egyik legfrissebb hungarikumot, a csabai kolbászt vagy ihatnak a szintén hungarikum pálinkákból.

A hétvége egyik legérdekesebb programja lehet a solymász bemutató, amely szintén hungarikumaink tárát gazdagítja.

A Hungarikum Napok védnökének Habis Lászlót, Eger város polgármesterét kérték fel.

forrás: egriprogramok.hu
Program és kiállítók: www.hungarikum-fesztival.hu