Hopp-Parádé ismét világsztárokkal

hopp1A fedettpályás világbajnok Godfrey Khotso Mokoena lesz a pénteken kilencedik alkalommal sorra kerülő Hopp-Parádé legnagyobb sztárja.

Spiriev Attila, a verseny sportigazgatója a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes dél-afrikai távolugró – akinek vezetékneve zulu nyelven krokodilt jelent -, nemcsak sportsikereinek köszönhetően népszerű, hanem vakmerősége miatt is: a közelmúltban vállalta, hogy kamerák előtt átugrik két élő krokodilt. Mokoena világklasszis ellenfelet kap a szenegáli Ndiss Kaba Badji személyében, aki olimpiai hatodik és világbajnoki hetedik helyezett. Indul a múlt héten a Bajnokcsapatok Európa Kupáján győztes orosz Vaszilij Kopejkin is, valamint a teljes magyar élmezőny. A szervezők programba illesztették a fiatal magyar női távolugrók versenyét is.

A Hopp-Parádé mottója: Világsztárok karnyújtásnyira – jelentette be Deutsch Péter, a szervezőbizottság elnöke. A XII. kerületi MOM Kulturális Központ előtti Sirály sétány második alkalommal ad otthont a 17 órakor kezdődő rendezvénynek, amelyre a belépés ingyenes. Az idei versenyen minden korosztály képviselteti magát: a Kölyök Atlétikai Programban részt vevő kisiskolások, a kerületi diákolimpiai döntő résztvevői, illetve a felnőtt, világversenyeken is helyt állt atléták. (MTI)