Óbudai Korok Fesztiválja koncertekkel és lovagi tornával

Színházi előadásokkal, koncertekkel, lovagi tornával és solymászbemutatóval is várják az érdeklődőket szombaton az Óbudai Korok Fesztiválján.

A programok nyolc helyszínen zajlanak majd. Az Amfiteátrumban az ókort a Musica Historica és a Kecskés együttes, valamint Pokorni Lia, Kiss Ramóna, Papp János és Schlanger András színművészek elevenítik meg. Halmágyi Sándor és művészvendégei a császárkorból mutatnak be életképeket, emellett hagyományőrzők, gladiátorok és a légiósok adnak ízelítőt a kor hangulatából.

A Zichy-udvarban a barokk kort idézi meg a Tabulatúra zenekar, valamint Kátai Zoltán és Róka Szabolcs énekmondók, a programokat élő sakk, táncjáték

Händel Vizi zenéjére és a Kajárpéci Vízirevű előadása is színesíti.

A Lajos u. 158. és az óbudai zsinagóga közötti területen a középkori forgatag kel életre a zászlóforgatók, a lovagi torna és a solymász bemutatók segítségével. Szent György és a sárkány címmel Tárnok Marica képmutogató előadása, középkori divat- és táncbemutató is szerepel a programkínálatban, miközben a középkori piactéren vásározók árulják portékáikat.

Az Óbudai társaskör kertje ad otthont a századfordulót megidéző Kék Duna Koncert-szalonzenekar, a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok hangversenyének. Az Óbudai Népzenei Iskola kertjében hangszerbütykölde és gyerektáncház, a Tanuló utcában a Katasztrófavédelem Központi Zenekara, a Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes, a Kincső Néptáncegyüttes, a Kéhli Vendéglő zenekara és a Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes lép fel. Az esti utcabálon a Budapest Ragtime Band zenél.

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum programjai – zsonglőr játszóház, konflis utazás, verklis karaoke – a Krúdy-negyedben várják a látogatókat, akik a múzeumban tárlatvezetéseken, kézműves foglalkozásokon, családi kalandtúrán és filmvetítésen vehetnek részt. (MTI)