Hetedhét Játékfesztivál Székesfehérváron

hetedhet_plakatA gyereknap és a Hetedhét Játékmúzeum első születésnapja alkalmából Hetedhét Játékfesztivált rendeznek szombaton és vasárnap Székesfehérváron.


A játékmúzeum egy éve nyitotta meg kapuit új helyén, a Hiemer-házban. Székesfehérvár ezt a kétnapos Hetedhét Játékfesztivállal ünnepli meg május 25-én és 26-án, amelyen minőségi kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget kínálnak a családoknak. A második alkalommal megrendezendő játékfesztivált a szervezők idővel szeretnék Magyarország nagy gyerekfesztiváljai közé emelni. Úgy vélik, ehhez 2-3 év szükséges, így reményeik szerint jövőre már az ország több pontjáról fogadhatnak családokat.

A Városház téren és Hiemer-házban megrendezendő Hetedhét Játékfesztivál vendége lesz többek között Palya Bea és a Vaskakas Bábszínház. Utóbbi az ország legnagyobb gyermekfesztivál-főszervezője, amely a nagyobbaknak szóló előadás mellett csecsemőszínházi programmal is készül. Látható lesz a Circus Mechanicus nevű csodamasina a Tintaló Cirkusztól, a vásári hangulat kihagyhatatlan előadása, a Vitéz László, illetve a Szabad Színház zenés mesejátéka Egy nap a babaházban címmel, amely Moskovszky Éva meséjét dolgozza fel.

A felnőttek sem maradnak szórakozási lehetőség nélkül, hiszen Fény-játékok címmel Lázár Ervin műveiből tart előadást Nagy Anna és Huszárik Kata a Hiemer-ház báltermében.

hetedhet

Moskovszky Éva 1996-ban helyezte el Székesfehérváron az édesanyjával, Auer Erzsébettel hét évtized alatt összegyűjtött játékkollekciót. A babaszobák és lakóik 1998-ban “költöztek be” korábbi otthonukba, a régi Megyeháza épületében megnyitott Fehérvári Babaházba.

Moskovszky Éva (1924-2010) négy-ötezer darabból álló játékgyűjteménye a Hiemer-Font-Caraffa műemlék épületegyüttes tavaly felújított szárnyában megnyílt Hetedhét Játékmúzeumban kapott méltó helyet, és kiegészült Réber László grafikus (1920-2001), Janikovszky Éva, Lázár Ervin és Gerald Durrell könyveinek illusztrátora 1300 darabos, humorosan kedves grafikáinak gyűjteményével.

hetedhet program 2013

mti / http://www.szekesfehervar.hu