Csaknem száz program a májusi Egerszeg Fesztiválon

Egerszeg FesztiválCsaknem száz programmal várja az érdeklődőket a XIX. Egerszeg Fesztivál május 13. és 20. között a zalai megyeszékhelyen. A 12 napos rendezvénysorozaton a hagyományos és kedvelt programok – prószafesztivál, göcseji filmszemle, Zegasztár gála, fúvóstalálkozó, verbunkverseny – mellett számos koncertet szerveznek, kézműves remekeket, gasztronómiai különlegességeket mutatnak be, utcazenészek, vándormuzsikusok, csepűrágók szórakoztatják az utca népét.


A Zalaegerszeg belvárosában zajló rendezvénysorozat tartalmas, izgalmas, érdekes programot kínál mindenki számára. A kéklámpás felvonulás, a baleseti szimulációs és terrorelhárítási bemutatók mellett Zalai rendőrök gyermekszemmel címmel nyílik rajzkiállítás az Art moziban, és a fesztiválon adják át az év rendőre címeket is. A fesztivál keretében május 18-án rendezik meg a IX. Göcsej Filmszemlét. A pályázatra közel nyolcvan alkotás érkezett, a filmeket esténként a Kvártélyház udvarán vetítik le.

A rendezők a pünkösdhétfőn megrendezendő prószafesztiválra hívták fel a figyelmet. A gasztronómiai megmérettetés üde színfoltja lesz, hogy idén a csapatok nótaszó mellett süthetik ki a tájjellegű étket, ugyanis Prósza Hangja (P-Faktor) címmel meghirdették az amatőr nótaénekesek versenyét.

A fesztivál egyik záró produkciója a Zegasztár verseny győzteseinek gálaműsora lesz. Színpadra lépnek versmondók, de népzenei, könnyű- és komolyzenei kategóriában is bemutatkozhatnak a nagyközönség előtt a tehetséges zalaegerszegi fiatalok.

XIX. Egerszeg Fesztivál

További információ és programok: http://www.egerszegfesztival.hu/ , MTI