Első alkalommal rendeznek irodalmi fesztivált Terényben

Pódiumbeszélgetésekkel, zenés műsorokkal és színházi előadásokkal várja a közönséget az első alkalommal megszervezett Héthatár Irodalmi Fesztivál a Nógrád megyei Terényben július 15-én, szombaton.

A fesztivált hagyományteremtő szándékkal alapította a Guttenberg Pál Népfőiskola, amely így szeretné közelebb hozza egymáshoz a kortárs irodalmi élet képviselőit és értékeit, valamint bemutatni Nógrád megye festői, palócok lakta vidékeit.

A közönség pódiumbeszélgetésen találkozhat Kollár Árpád József Attila-díjas íróval, verskoncertet ad a Kossuth-díjas Huzella Péter, Berta Zsolt Márai-díjas író pedig zenés műsorral lép fel. Az ingyenes fesztiválon a családokat is folyamatos programok várják, lesz kézműves vásár, játszóház és állatsimogató, valamint fellép a Majorka Bábszínház is.

A római disznó monológja címmel Marcsák Gergely és Farkas-Wellmann Endre költő ad elő pódiumműsort a terényi szabadtéri színpadon, míg Faragó Laura énekművész Napszentület felé címmel készül népzenei műsorral. A Zöld Írók beszélgetésen Szilágyi-Nagy Ildikó, Ughy Szabina és Weiner- Sennyei Tibor gondolataival ismerkedhet a közönség.

Lázár Balázs és Tallián Mariann Arany János műveiből válogatott versszínházi előadással áll színpadra, Muszka Sándor pedig székely irodalmi humoresttel szórakoztatja majd az érdeklődőket. A programokat a Hungarian Folk Embassy koncertje zárja, a Hetényi Milán és Rácz József közreműködésével színpadra lépő együttes Arany János népzenében továbbélő verseit idézi meg – derül ki a programajánlóból.

MTI