Elmarad a Miskolci Kocsonyafesztivál

Idén mégsem tartják meg a Miskolci Kocsonyafesztivált – adták hírül a szervezők közleményükben a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán.

“A Kocsonyafesztivál jogtulajdonosaként és főszervezőiként az utolsó pillanatig mindent elkövettünk azért, hogy a rendezvényre 2014-ben is sor kerülhessen, de minden erőfeszítésünk ellenére nem tudtuk megakadályozni Magyarország egyik legnagyobb rendezvényének ellehetetlenítését” – írta a fesztivál alapítója, aki szerint a kialakult helyzetben a kocsonyafesztivál közönségével, partnereivel és támogatóival szemben felelőtlenség lenne megtartani a rendezvényt.

Rózsa Edit korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az idei rendezvény előkészítése tavaly február 22-én megkezdődött, már akkor beadták a 2014-es területfoglalási engedélykérelmet, amelyet azonban az önkormányzat elutasított, sőt, ugyanabban az időpontra ugyanazon a helyszínen Kocsonyacsafarsang néven egy másik rendezvényt szerveztek. Ezt a rendezvényt február 20-23-a között tartották meg Miskolcon.

A Miskolci Kocsonyafesztivál alapítója februárban védjegybitorlás miatt keresetet is benyújtott a Fővárosi Törvényszékhez. A miskolci polgármesteri hivatal szerint keresetlevelet a Fővárosi Törvényszék még január 24-én, idézés kibocsátása nélkül elutasította.

A Kocsonyafesztivált március 7. és 9. között Miskolctapolcán rendezték volna meg többek között Bródy János, a Técsői Banda, valamint Kocsis Andrea és Lukács Ádám balettművész fellépésével.      (Fesztikörkép/MTI)